Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Céklás fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 500 g liszt
» 2 dkg élesztő
» 50g porcukor
» 50g olvasztott vaj
» 1 tojás sárgája
» 50 g cékla (egy közepes fej)
» 2 narancs leve
» 1 csipet
» 150 ml tej
» 150 ml céklalé
» + olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A meghámozott és felszeletelt céklát puhára főzzük kis vízzel és
a két narancs levével. Langyosra hűteni... majd pürésíteni kell.
- A langyos tejbe kis cukor és felfuttatjuk az élesztőt.
- Egy tálba a liszt + só + porcukor + tojássárga + olvasztott vaj > és bele a felfuttatott élesztő és a céklapüré... >>> jól összekeverve puha tészta lesz belőle. kb. 20 percig kézzel hólyagosra verni... >>> vagy neki a robotgépet... Majd langyos helyen a duplájára keleszteni.
- Lisztezett deszkán, kézzel ujjnyi vastagra kinyújtani... és kiszaggatni, majd ismételten fél órát pihentetni...
-Forró olajban szalagosra kisütni...
- Porcukorral kínálni....

Megjegyzés / tipp:

- A pürésítésnél mély tálat kell használni, különben minden céklaszínű lesz a környéken...
- én kézzel dagasztottam...de a gép gyorsabb...
- kicsire, vagy közepes nagyságúra célszerű szaggatni
- sütéskor bő olaj kell, és könnyen lebarnul...
0 komment 2 ember kedveli szidnifox
2012.02.18 20:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
langyos tejbe, felfuttatott élesztő, duplájára keleszteni, pürésítésnél mély, felfuttatott, összekeverve, pürésítésnél, felfuttatjuk, felszeletelt, dagasztottam, meghámozott, Porcukorral, kiszaggatni, pürésíteni, hólyagosra, tojássárga, nagyságúra, Lisztezett, szalagosra, céklaszínű, pihentetni, ismételten, keleszteni, kinyújtani, robotgépet, olvasztott, olvasztott, szaggatni, Langyosra, duplájára, liszt, élesztő, porcukor, olvasztott, tojás sárgája, cékla közepes, narancs leve, csipet, céklalé, olaj sütéshez,
Krumplis lángos
1 komment 36 ember kedveli
Póréhagyma leves
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes gomba spagetti tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Fekete-fehér süti
0 komment 3 ember kedveli
Boszorkányok vére-koktél-
0 komment 5 ember kedveli
Őszibarack koch
0 komment 4 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 7 ember kedveli
Málnás brownie
0 komment 2 ember kedveli
PULISZKA TORTA..
0 komment 2 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 7 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt
0 komment 3 ember kedveli
nyírségi gombócleves!
1 komment 5 ember kedveli
Knédli
2 komment 12 ember kedveli
Házi kenőmájas
0 komment 7 ember kedveli
Kopasztészta 2
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.